nVent_Core_Component_CMYK_F2-656x730.png

Pentair Thermal Management wordt nVent
- een frisse start voor innovatie

Uw vertrouwde merken RAYCHEM, TRACER, NUHEAT, PYROTENAX en TraceTek maken nu deel uit van nVent Thermal Management.

De nieuwe website nVent.com is in ontwikkeling en wordt in januari 2019 gelanceerd. Tot die tijd kunt u voor al uw informatie terecht op onze huidige website.

Voor meer informatie over nVent:
Download persbericht
Bezoek nVent.com
(momenteel alleen in het Engels)

Toepassingen weergeven:

Chemische lekdetectie

TTC Application Overview

TraceTek-systemen detecteren en lokaliseren sterke minerale zuren, zoals zwavelzuur en salpeterzuur, die worden gebruikt in de mijnbouw, uitloging van afval en minerale verwerkingstoepassingen, evenals azijnzuur gebruikt in ftalaatfabrieken.

Brandveilige en gespecialiseerde bekabeling

TTC Application Overview

Pyrotenax MI brandvaste kabelsystemen bieden de ideale oplossing voor veeleisende bekabelingsinstallaties voor alle toepassingen met een lage tot gemiddelde spanning. De kabels overtreffen alle wereldwijde normen voor brandgedrag.

commerciële instellingen en woningbouw

Vloerverwarming

TTC Application Overview

Raychem elektrische vloerverwarming wordt dicht onder het vloeroppervlak geplaatst, zodat de ruimte snel opwarmt. Ter vergroting van het comfort in huis, terwijl verwarmingskosten worden bespaard, in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

commerciële instellingen en woningbouwResidential Facilities

Vorstscheurpreventie

TTC Application Overview

Systemen voor vorstscheurpreventie worden gebruikt om op effectieve wijze de ontwikkeling van ijs in de grond onder cryogene tanks te voorkomen die zou kunnen leiden tot ongewenste vervorming en bijbehorende risico's van het scheuren van de tankwand..

Pentair Thermal Management levert complete ontwerpdiensten voor vorstscheurpreventie onder cryogene tanks en tanks of vaten met vloeibaar aardgas, ammoniak of andere vloeistoffen met lage temperaturen. Tanks kunnen vorstscheur vertonen als geen aanvullende warmtebron onder de tanks wordt aangebracht.

Pentair Thermal Management biedt een aantal oplossingen voor vorstscheurpreventie (FHP) voor opslagtanks met een grote diameter.

Industriële faciliteiten

Vorstbeveiliging van leidingen

TTC Application Overview

Als leidingen worden blootgesteld aan temperaturen onder nul, dan kunnen ze barsten, met aanzienlijke schade tot gevolg. Het Raychem vorstbeveiligingssysteem voorkomt bevriezing van waterleidingen, hoofdbrandblusleidingen en sprinklersystemen in kunststof en metalen leidingen.

Behoud van de warmwatertemperatuur

TTC Application Overview

De hedendaagse vereisten van warmwatersystemen zijn gericht op de combinatie van gebruikscomfort, operationele besparingen en energiebesparingen. Daarom heeft Raychem een systeem voor behoud van de warmwatertemperatuur ontwikkeld om het water overal in het gebouw op de juiste temperatuur te houden, ongeacht de complexiteit van het gebouw. Dit intelligente systeem beperkt de investeringskosten, en is zuinig en efficiënt in het gebruik.

commerciële instellingen en woningbouw

Waterlekdetectie

TTC Application Overview

Lekkage in kantoren, hotels, musea, computerruimtes, gegevenscentra of andere commerciële gebouwen is schadelijk voor bezittingen, gegevens of klantenimago. Een kritieke infrastructuur of apparatuur moet tegenwoordig 24/7 beschikbaar zijn en mag absoluut geen schade oplopen.

commerciële instellingen en woningbouwIndustriële faciliteiten

Verwarming van lange leidingen (overslaglijnen)

TTC Application Overview

De verwarmingssystemen voor lange leidingen van Pentair Thermal Management bieden economische oplossingen voor vorstbeveiliging en temperatuurbehoud van lange overslaglijnen met systeemlengtes van 250 meter of meer.

Lange leidingen worden meestal gebruikt voor de overslag van vloeistoffen tussen verwerkingsfabrieken of naar opslag- of transportfaciliteiten. Tankparken, havens voor schepen voor oceaantransport en leidingen tussen petrochemische instellingen zijn andere voorbeelden van toepassingen waarvoor heat-tracing van lange leidingen kan worden gebruikt. Heat-tracing systemen voor lange leidingen zijn vaak lastig te ontwerpen en installeren, en kunnen voor een fabriek een behoorlijke kapitaalinvestering vertegenwoordigen.

Pentair Thermal Management levert een breed assortiment beproefde technologieën voor deze toepassingen, afhankelijk van de lengte- en temperatuurbereiken.

Industriële faciliteiten

Vorstbeveiliging van leidingen

TTC Application Overview

Pentair Thermal Management levert complete verwarmingssystemen voor vorstbeveiliging om te voldoen aan de diverse vereisten van vele verschillende industrieën: de olie- en gasindustrie, de power-industrie, de petrochemische industrie, de gespecialiseerde chemische industrie, de pulp en papierindustrie, en de farmaceutische industrie.

Water en vloeistoffen die veel water bevatten, zetten uit als ze bevriezen. Door deze expansie kunnen leidingen breken, wat kan leiden tot eigendomsschade en productieverliezen, of de veiligheid van personeel in gevaar kan brengen.

Wij leveren verschillende systemen voor vorstbeveiliging van leidingen, waarvoor verschillende technologieën worden gebruikt die geschikt zijn voor gebruik in gevaarlijke en ongevaarlijke omgevingen.

commerciële instellingen en woningbouwIndustriële faciliteiten

Behoud van procestemperaturen

TTC Application Overview

Heat-tracing is dus van essentieel belang voor het behoud van procestemperaturen van leidingen waarvan verwacht wordt dat ze gedurende langere perioden stilstaande vloeistoffen zullen bevatten.

Pentair Thermal Management' industriële heat-tracing systemen zorgen voor een betrouwbaar behoud van procestemperaturen in vele uiteenlopende toepassingen.
Onze systemen maken gebruik van verschillende technologieën en zijn geschikt voor gebruik in gevaarlijke en ongevaarlijke omgevingen.

Industriële faciliteiten

Oppervlakteontdooiing - opritten en toegangswegen

TTC Application Overview

Sneeuw en ijs kunnen gladde oppervlakken creëren die kunnen leiden tot persoonlijk letsel en schade aan voertuigen. Van opritten naar parkeerterreinen en laadperrons, tot openbare voetpaden en nooduitgangen, onze systemen smelten sneeuw en ijs en bieden een veilige ondergrond om over te lopen of rijden.

IJsvrij maken van daken en goten

TTC Application Overview

Het smelten en weer bevriezen van ijs kan daken en goten beschadigen. Zware ijspegels kunnen van de dakgoot vallen en verwondingen veroorzaken. Het systeem van Raychem zorgt ervoor dat sneeuw en ijs in goten smelten, voordat ze de kans krijgen verder uit te breiden. Het biedt een constante afvoerroute voor gesmolten ijs en sneeuw door de goot en afvoerpijp.

Connection and Protection