Modulaire waterlekdetectiesystemen

Waterschade aan de infrastructuur en apparatuur in uw computerruimtes en datacenters volledig uitsluiten, kan alleen met een veelzijdig, modulair lekdetectiesysteem, en wel één waarmee u uw aanpak voor bewaking en de lay-out ervan kunt aanpassen aan uw specifieke toepassing.

Water-Leak-Detection-Commercial.jpg

Veelzijdige waterlekdetectie

Kantoren, hotels, musea, computerruimtes, datacenters of andere commerciële gebouwen hebben allemaal hun eigen unieke functies, infrastructuur en omgeving. Waterschade door lekkage volledig uitsluiten, vraagt om een detectiesysteem dat zelfs na jaren gebruik, nog iedere dag 100% betrouwbaar is en aansluit op de specifieke bewakingstoepassingen en -behoeften.

Ons nVent TRACETEK-waterlekdetectiesysteem is een veelzijdig modulair systeem met vele onderling verwisselbare componenten die naar wens geconfigureerd kunnen worden voor elke toepassing. Zo wordt waterlekdetectie direct, snel en nauwkeurig, ongeacht de ruimte of locatie.

Modulaire componenten die precies passen bij uw toepassing

Het TRACETEK-waterlekdetectiesysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

 • sensorkabels en sondes
  deze kabels en sondes detecteren onmiddellijk en lokaliseren de bron van het lek erg nauwkeurig, bijvoorbeeld kabels gebruikt onder verhoogde vloeren, afdruipbakken voor pijpleidingen op een hoogte, platte sondes voor oliereservoirs of vochtige gebieden en mini-sondes voor krappe ruimtes.
 • stuur- en/of startkabels:
  dit zijn kabels die de module verbinden met de sensorkabel en componenten
 • kabelafsluiting
  dit is de kabelafsluiting aan elk uiteinde van de sensorkabel in het circuit
 • Sensor Interface Modules en alarmpanelen
  deze modules kunnen een niet-lokaliserende alarmmodule zijn voor dekking van een klein gebied of een alarm- en lokaliseringsmodule die één of meer grote gebieden kan bewaken
 • accessoires
  de items, zoals bevestigingsklemmen, die worden gebruikt om de sensorkabel op zijn plaats te houden
Tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van intelligente kabelsystemen

nVent ontwikkelt intelligente kabel- en sensorsystemen voor allerlei toepassingen over de hele wereld. Met ruim veertig jaar ervaring blijven we de toon aanvoeren in:

 • bruikbaarheid
  online ondersteuning op maat, kennisdatabases, callcenters, persoonlijk contact
 • betrouwbaarheid
  10 jaar standaardgarantie op onze TT1000-sensorkabel, meerdere certificeringen, wereldwijde referentielijst, bewezen duurzaamheid
 • duurzaamheid
  waterlekdetectie voordat er schade ontstaat, en preventie van waterverspilling, conform de vraag naar duurzame oplossingen in moderne gebouwen

Verwante producten

Connection and Protection