Vorstscheurpreventie voor gekoelde opslagplaatsen

In vriezers, schaatsbanen, koelcellen en andere commerciële ruimtes kan de vrieskou door de vloer heen dringen, ook als die goed is geïsoleerd. Onze zelfregelende systemen bieden een doelmatige, eenvoudige en kosteneffectieve oplossing om schade door vorstscheur te voorkomen. Veel meer dan hydraulische verwarmingssystemen dat doen.

Wat is vorstscheur precies?

In koelcellen, ijsbanen en andere ruimtes met temperaturen onder nul kan de vrieskou door de vloer heen dringen, ook als die goed is geïsoleerd. Als de ondergrond bevriest, komt er door capillaire werking water in de vriesruimte terecht, waar het tot een ijsmassa ophoopt. Na verloop van tijd is die ijsmassa zo aangegroeid dat er scheuren kunnen ontstaan in de vloer of pilaren.

Vloerschade door vorstscheur effcient voorkomen

Het beschermingssysteem wordt aangebracht onder de vloerisolatie, in de ondervloer. Verder moet het systeem, gelet op de moderne bouwnormen, milieuveilig, energie-efficiënt, eenvoudig te ontwerpen, installeren en onderhouden, en kosteneffectief zijn. Het antwoord op al die vereisten is zelfregelende technologie.

Zelfregelende systemen voor preventie van vorstscheur zijn makkelijk te installeren

De systemen van nVent Thermal Management Building Solutions voor de preventie van vorstscheur zijn eenvoudig van opzet:

  • nVent RAYCHEM zelfregelende elektrische verwarmingskabels
    passen hun afgegeven vermogen aan temperatuurveranderingen aan
  • eenvoudig te installeren aansluitkits en toebehoren
    voor elektrische aansluitingen en correcte uitvoering van de installatie, zoals aansluiting op voeding, kits voor eindafdichting en aansluitdozen
  • geavanceerde regelsystemen
    die de verwarmingskabel controleren en/of regelen volgens de juiste oppervlaktetemperatuur
Zelfregelende technologie- Decennia ervaring

Met ruim veertig jaar ervaring in de vervaardiging van zelfregelende verwarmingskabels en de installatie van meer dan 400.000 km kabel wereldwijd bieden wij beproefde technologie van de hoogste kwaliteit.


Verwante producten

Connection and Protection