Behoud van stroming in afvalwaterleiding

Vetophoping in afvalwaterleidingen kan in horeca- en grootkeukens veel problemen veroorzaken. nVent heeft daaromeen efficiënte oplossing ontwikkeld die dichtgeslibte en verstopte buizen helpt te voorkomen. De zelfregelende elektrischeverwarmingskabels houden de leidingen op een constante temperatuur en garanderen een vlotte doorstroming. Zo bespaart u waardevolle tijd en een pak ergernis.

Elektrische verwarmingskabels ter preventie van vetophoping in afvalwaterleidingen

Om dichtslibbing van afvalwterleidingen te vermijden, biedt nVent Thermal Management Building Solutions zelfregelende nVent TRACERende nVent RAYCHEM-verwarmingskabels met een chemicaliënbestendige fluoropolymeermantel en energie-efficiënte regelaars.

Leidingen voor vetafval met vetafscheider

Om ervoor te zorgen dat het mengsel van vet en olie voldoende vloeibaar blijft tussen de keuken en de vetafscheider, houdt het systeem de temperatuur van de vloeistof constant op 43 °C. De afvoer moet leiden naar een vetopvang of vetafscheider buiten het gebouw en moet over de gehele lengte op temperatuur worden gehouden om te voorkomen dat het mengsel stolt. Een aantal gebruikelijke toepassingen zijn:

  • keukenafvoerleidingen
    voor de afvoer van afvalolie en -vet
  • afvoerleidingen voor vetafval
    uit commerciële restaurants, voorwasinrichtingen en afvoerputten.
Betrouwbare verwarmingstechnologie

Verwante producten

Connection and Protection